Gozd, živali in narava nasploh so mi že od nekdaj blizu. Spomnim se mladinske nanizanke Grizzly Adams, ki me je popolnoma prevzela. Sanjaril sem, da bom tudi sam nekoč živel v gozdu, v leseni hiši, s sekiro, žago in vsem, kar sodi zraven, obkrožen z živalmi, za katere bom skrbel, one pa me bodo varovale pred … no, pred čemerkoli.

Že v rani mladosti se je v meni prebudila tudi ustvarjalna žilica. Začel sem izdelovati krmilnice za srnjad, ptičje krmilnice in na desetine valilnic, ki sem jih postavil po ljubljanskem Golovcu in drugih gozdovih. Kot osnovnošolec sem se družil z ornitologi, opazoval raznolik pernat svet in oprezal za divjadjo pa tudi lokalnimi domačimi živalmi.

Čas je tekel, dogajalo se je življenje, ki me je za nekaj časa popeljalo stran od gozda in ustvarjanja z lesom … dokler se mi ni neke noči zrušila postelja nestandardne velikosti, za katero sem malo pred tem kupil vzmetnico. Imel sem torej nestandardno vzmetnico brez posteljnega okvira! Ker nisem našel primernega, sem se kot g. Adams odpravil v gozd po hlode in si sam izdelal posteljo, ki je še dandanes stabilna in atraktivna kot tedaj.

Leta 2014 se je v Sloveniji zgodil žledolom. Ko sem se vsak dan vozil mimo na stotine podrtih dreves, se mi je porodila zamisel, da bi iz tega naredil nekaj uporabnega.

Hm, tista moja postelja je bila res dobra! Torej: goodbed! In kdo trenutno najbolj potrebuje posteljo? Sestrin pes Bodo, ki je ravno prerasel svoje staro ležišče.

In tako se je začelo. Izdelovati sem začel postelje za pse in ostale izdelke iz naravnega lesa. Idej mi še dolgo ne bo zmanjkalo, zato bom kmalu izdelal tudi kaj za vas.

portret

O meni

Matej Bah
Cesta v kostanj 5a
1000 Ljubljana
Tel.: 041 299 046